Aflați mai multe
Alegeți limba dvs.:românesc

Meniul

Western Digital începe să trimită flash-uri de calitate pentru consumatori bazate pe 3D NAND de 96 straturi BICS4

  Western Digital continuă să-și mărească producția de 96-story BICS4 3D NAND, care a fost folosită în diverse dispozitive de stocare cu amănuntul timp de un an, dar nu a fost expediată pe piața de consum. Acum că BICS4 este suficient de aprovizionat, este de așteptat să devină cea mai reprezentativă memorie flash în a doua jumătate a acestui an. Deoarece cea mai mare parte a capacității WD a fost transferată acum la BICS4, compania este în cele din urmă gata să lanseze SSD-urile de consum pe baza ultimului său NAND.

Western Digital (și Toshiba) BICS4 a fost lansat oficial în 2017 ca un dispozitiv de memorie flash NAND 3D cu 96 de linii (sau straturi) de cuvinte valabile. Familia include dispozitive TLC și QLC 3D NAND cu capacități cuprinse între 256 Gb și 1 Tb. Inițial, Western Digital a produs 256 Gb 3D TLC NAND pentru o varietate de dispozitive de stocare cu amănuntul (cum ar fi unități USB, carduri de memorie etc.), dar până în prezent compania și-a extins gama BICS4. Produsul actual a îndeplinit cerințele pentru fabricarea SSD.

În cadrul conferinței trimestriale privind câștigurile salariale din săptămâna aceasta, CEO-ul Western Digital, Stephen Milligan, a subliniat că compania "a început să transporte memorii Flash de 96 de straturi 3D, tehnologia BICS4 NVMe civil SSD poate apărea deja pe piață".

Dar până acum, compania nu a anunțat oficial modelul de SSD pentru consumatori BICS4, dar timpul nu ar trebui să fie prea mare.

În același timp, Western Digital a arătat, de asemenea, că, în trimestrul său din iunie, BICS4 va reprezenta mai mult de 25% din capacitatea flash NAND a companiei. Privind în perspectivă, BICS4 va deveni principalul tip de memorie pentru Western Digital la sfârșitul acestui an, care va fi folosit pentru SSD, depozitare cu amănuntul, stocare încorporată și alte produse.