Aflați mai multe
Alegeți limba dvs.:românesc

Meniul

Universitatea din Texas a dezvoltat o nouă tehnologie care mărește sensibilitatea măsurării semiconductoare cu 100.000 de ori

  Potrivit lui James Consulting, cercetătorii Universității din Texas (UT) au dezvoltat o nouă tehnologie de măsurare a semiconductorilor, care este de 100.000 de ori mai sensibilă decât tehnicile anterioare de măsurare.

Sukrith Dev, absolvent al UT în inginerie electrică și informatică, și Daniel Wasserman, profesor asociat de inginerie electrică și informatică la UT Mid-IR Optical Research Group, au finalizat studiul.

Avantajul acestei noi tehnici de măsurare față de stadiul tehnicii este acela că abilitatea de a caracteriza materialele în dimensiuni mici este semnificativ îmbunătățită, ceea ce va accelera descoperirea și cercetarea materialelor bidimensionale, micro și nanometrice. În special în tendința generală de reducere a dimensiunilor dispozitivelor electronice și optice, măsurarea exactă a proprietăților materialelor semiconductoare mici va ajuta inginerii să determine gama de aplicații a materialelor.


Dev crede: "Noua tehnologie poate îmbunătăți înțelegerea tehnologiei senzorilor infraroșii și deschide o nouă direcție promițătoare pentru vizionarea nocturnă, comunicarea spațială liberă! În esență, noile noastre tehnologii pot dobândi mai mult un fel de viață de transport. va ajuta la determinarea calității materialului și va determina aplicarea potențială a acestuia ".

Durata de timp în care un electron rămâne "fotoexcitat" sau generează un semnal electric într-un material optoelectronic este un indicator fiabil al calității potențiale a materialului în aplicațiile de detecție optoelectronică. Metodele actuale pentru măsurarea cineticii transportoarelor de electroni fotoexcitate sau a duratei de viață sunt costisitoare, complexe și au o precizie limitată.

Dev explică: "Când anumite materiale semiconductoare sunt expuse la lumină, electronii sunt excitați și temporar liberi. Durata de viață a transportorului se referă la timpul în care acești electroni liberi rămân excitați înainte de a recombina pozițiile lor respective. Durata de viață a transportorului este importantă. Parametrii materiale care sunt indicatori importanți ai calității optice globale a materialului și determină, de asemenea, aplicarea unui material pentru fotodetectoare. De exemplu, dacă doriți să îmbunătățiți capacitățile de comunicare, aveți nevoie de materiale cu o durată de viață relativ scurtă. Dacă doriți un dispozitiv cu o sensibilitate foarte ridicată, cum ar fi imagistica termică, aveți nevoie de un material cu o durată lungă de viață a transportatorului. "

Strategia lui Dev și Wasserman este unică în sensul că utilizează semnale optice pentru a modula semnalele cu microunde, spre deosebire de metodele tradiționale de testare.

Dev a spus: "Problema cu metodele traditionale de testare este ca lumina trebuie colectata si capacitatea de radiatie este foarte slaba. Dar pentru ca limitam microunde la o capacitate mica de puls, tehnologia noastra o poate face mai sensibila".

Dev crede: "Cu această tehnologie, senzori infraroșii mai sensibili pot fi dezvoltați în viitor. În același timp, această tehnologie poate contribui la comunicarea liberă a spațiului sau la creșterea lățimii de bandă și poate deschide noi domenii pentru cercetare electromagnetică și fizică solidă.

Mihir Shah, un al doilea de studenți în ingineria electrică UT, și-a exprimat pasiunea pentru fizica semiconductoarelor și a solidelor. Shah a spus: "Cred că explorarea unor noi domenii de calcul astăzi este mai importantă decât oricând. Sunt dispus să fac niște cercetări în domeniul circuitelor integrate fotonice pentru a vedea mai multe subsisteme optice în aplicațiile ecosistemelor electronice de azi".

Jaime Tan Leon, un student major în inginerie electrică UT, consideră că cercetarea în domeniul electronicii va deveni din ce în ce mai importantă. Tan Leon a spus: "Inginerii electrici joacă un rol cheie în rezolvarea problemelor. Pentru ingineri, idei noi pentru îmbunătățirea sensibilității și calității sunt acum foarte importante pentru viitor ".