Aflați mai multe
Alegeți limba dvs.:românesc

Meniul

Intel nu promite lipsă de cipuri, acordând prioritate procesoarelor multi-core

  Potrivit "PC World", noul CEO al Intel, Bob Swan, a declarat joi că procesul de fabricație al companiei nu va mai fi un obstacol în calea dezvoltării clienților.


Intel va investi din nou în procesoare de 14nm pentru a-și spori capacitatea și va lansa, de asemenea, mai multe produse de proces 10nm de generație viitoare, conform planificării.

Compania Client Computing, care este responsabilă pentru afacerea cu PC, sa confruntat cu multe obstacole în trecut, iar Intel treptat nu a mai accentuat această parte a dezvoltării, dar de data aceasta, veniturile din afaceri pentru PC au crescut și perspectivele sunt optimiste, dar a fost un venit relativ de succes în centrele de date din trecut. Profitul a scăzut.

Intel a decis să se retragă de pe piața de modemuri de telefonie mobilă de 5G, iar Swan a spus că, prin reducerea sferei afacerii, ei vor putea face tot posibilul pentru a face tot ce este mai bun.

Potrivit "PC World", directorul financiar al Microsoft, Amy Hood, a menționat în apelul conferinței Microsoft că piața PC-urilor pentru Windows este mai puternică decât se așteptau, deoarece oferta de jetoane a atins ținta pentru al doilea trimestru. "PC World" crede că acest lucru poate însemna, de asemenea, că producția Intel a revenit pe drumul cel bun.

Planul de piață al PC-urilor de la Intel nu se va schimba prea mult. În al doilea trimestru, calitatea cipului de 10 nanometri "Ice Lake" va continua să fie îmbunătățită. Este de așteptat ca PC-ul cu acest chip să apară pe piață înainte de sărbătoarea de Crăciun. .

Lipsa chipsurilor Intel a afectat întreaga piață a PC-urilor, iar Gartner Consulting a estimat că livrarea globală de PC-uri a scăzut cu 4,6% în primul trimestru al anului 2019. Concurentul Intel AMD a beneficiat de aceasta. Potrivit "Mercury Research", cota de piață a AMD pe piețele desktop și notebook-uri a crescut în al patrulea trimestru al anului 2018.

Swan a spus că atingerea cererii clienților și lansarea a 10 produse legate de nanometri reprezintă cele două obiective care trebuie atinse și progresează. În trecut, oferta insuficientă are un impact mare asupra clienților. El a promis că nu va afecta niciodată clienții. Dezvoltarea lucrurilor se întâmplă.

În plus, Swan a mai spus că Intel va acorda prioritate fabricării procesoarelor multi-core în loc de jetoane mai mici, mai ieftine. "PC World" crede că noua generație de jetoane de procesoare desktop va fi punctul central al producției sale.