Aflați mai multe
Alegeți limba dvs.:românesc

Meniul

Intel lansează procesoare din seria Xeon din a doua generație pentru a accelera procesarea globală a datelor

  Intel a lansat o serie de tehnologii și produse pe 24, incluzând Intel Business Director Zheng Zhicheng, care a introdus cea de-a doua generație de procesoare din seria Xeon, unități de stocare persistente Optane, unități SSD și Agilex FPGA pentru calcul, stocare și rețea. Tehnologia Ethernet va accelera mișcarea, stocarea și prelucrarea datelor globale.


Zheng Zhicheng a spus că procesoarele din a doua generație din seria Xeon au două avantaje, una este că există mai multă cerneală pe AI. El a subliniat că noul set de instrucțiuni întărește calculul rețelei neuronale și învățării profunde; al doilea este de a crește viteza de procesare a imaginii de 5,5 ori. De exemplu, în tomograma computerizată a inimii, se poate obține o performanță ridicată de prelucrare a 201 de imagini în 1 secundă. , îmbunătățească foarte mult acuratețea interpretării medicilor.

Zheng Zhicheng a subliniat că noul procesor a fost adoptat de doi clienți din centrul de supercomputere și se crede că performanța sa poate atinge primele cinci din lume. El a spus că procesorul Platinum 9200 pentru domeniul de calcul a fost adoptat de un mare client al German Supercomputing Center, iar produsele de stocare au fost de asemenea adoptate de clienții Centrului Supercomputing Texas.

Zheng Zhicheng a adăugat că pe serverul echipat cu noul procesor SSD este asamblat în Taiwan. Se poate observa că Taiwanul, ca industrie importantă în industria TIC, joacă un rol esențial în lume și este un alt punct culminant al procesorului.

Intel a îmbunătățit și performanța FPGA la fața locului, managerul de afaceri Lin Shiyuan a subliniat că FPGA are o creștere de 40%, 40% a performanței, 40% a consumului de energie și 40 de miliarde de operațiuni cu puncte plutitoare pe secundă (TFLOPs).