Aflați mai multe
Alegeți limba dvs.:românesc

Meniul

Accelerați strategia "priorității centrelor de date"! Xilinx anunță achiziționarea companiei de comunicații Solarflare

  Pe 25 aprilie, Xilinx, lider mondial în soluții logice programabile, a anunțat că a ajuns la un acord definitiv pentru a achiziționa Solarflare Communications, o companie privată cu sediul în Irvine, California.


Se înțelege că Solarflare este un furnizor global de soluții performante de înaltă performanță, cu o latență redusă, care acoperă tehnologia financiară și cloud computing. Prin această achiziție, Xilinx este capabil să combine soluțiile FPGA, MPSoC și ACAP, cu tehnologia Solarflare, cu tehnologia NIC (NIC) și software-ul de accelerare a aplicațiilor Onload, pentru a obține o nouă soluție Integrate SmartNIC pentru accelerarea procesului Xilinx " prioritatea centrului de date "și calea spre transformare pentru companiile de platforme.

Xilinx a devenit un investitor strategic în Solarflare în 2017, iar cele două companii lucrează împreună pentru a dezvolta tehnologii avansate de rețea în ultimii doi ani. Recent, cele două companii și-au demonstrat prima soluție comună, un 100G SmartNIC bazat pe FPGA cu o singură chip care poate procesa 100 milioane de pachete pe secundă cu puteri mai mici de 75 de wați.

Potrivit companiei Xilinx, piața americană de acțiuni a anunțat pe 24 aprilie anul al patrulea al anului fiscal 2019 (30 martie 2019): veniturile au crescut cu 30% (4% pe trimestru), până la un record de 828 milioane de dolari.

În ceea ce privește piața finală, veniturile obținute de la Xilinx pentru segmentul de comunicații din al patrulea trimestru au crescut cu 74% (23% trimestrial), cota de venituri a crescut de la 41% în urmă cu 41% la 41%; industriale, aviației și veniturilor legate de produse de apărare au crescut cu 1% (o creștere de 2% în trimestru), cota de venituri a scăzut de la 27% de la 1 an în urmă la 27%; centrul de date și veniturile TME (test, măsurare și simulare) au scăzut cu 7% (scadere trimestrială) cu 12%), cota de venit a scăzut de la 25% de la 1 an în urmă la 18%; vehiculele, difuzarea și veniturile consumatorilor au crescut cu 20% (trimestrial minus 6%), veniturile reprezentând 15 ani în urmă, au scăzut la 14%.

Xilinx a subliniat că, în anul fiscal 2019, veniturile din produse legate de comunicare vor fi utilizate în Coreea de Sud cu 5G, iar planurile Chinei de a implementa 5G vor crește cu 34% anul viitor. Xilinx și Samsung Electronics au încheiat în comun prima implementare comercială nouă a noului radiodifuzor (5G) din lume în anul fiscal 2019.

Pentru achizitie, CEO-ul Solarflare, Russell Stern, a declarat: "Din moment ce Xilinx a devenit un investitor strategic, echipa Solarflare si Xilinx lucreaza impreuna la tehnologiile de retea de generatie urmatoare si la colaborarea in afaceri. Viitoarele centre de date și cloud computing au o viziune comună. Integrarea tehnologiilor respective prin achiziții va face achiziția ideală pentru clienții, angajații, investitorii și chiar industria extinsă de centre de date. Și un pas solid.

Salil Raje, vicepreședinte executiv și director general al centrului de date de la Xilinx, a declarat: "Solarflare este un lider în numeroase domenii-cheie, cum ar fi Ethernet de mare viteză, accelerarea aplicațiilor și NVMe-over-fabrics, toate construind o nouă generarea de întreprinderi și o parte importantă a tehnologiei ClouN SmartNIC Achiziționarea Solarflare nu numai că aduce tehnologia Xilinx de vârf, dar captează și expertiza tehnică a hardware-ului de rețea, a software-ului, a firmware-ului și a driverelor. noi pentru a crea toate posibilitățile pe care le va aduce lumea flexibilității și inteligenței este foarte interesantă ".

Achizitia va urma conditiile uzuale de inchidere si revizuirea reglementarilor si este de asteptat sa fie finalizata in al doilea trimestru al anului Xilinx 2020 (al treilea trimestru al anului 2019).